Världens bästa Astrid.

Med tre dagars mellanrum har jag sett dokumentären om Astrid Lindgren detta unikum till författarkonst. Den handlade om hennes fantastiska uppväxt på gården Nääs i Småland, allas vår Bullerbygata. Det var tack vare henne jag började läsa, det var tack vare henne jag började skriva. Synd nog fortsatte jag inte, då så mycket annat kom i vägen då jag blev vuxen. Numer tar jag mig bara tid till att blogga, och skriva dagbok, fast alltmer sällan, det också. Det är som hon säger, det är det bästa som finns att skriva, för att man skapar en annan värld, och försvinner totalt i den. Jag har levt med hennes röst, uttryck och filmer i hela mitt liv. 
Många frågar mig ofta varför jag ser på barnfilmer. För att det är då jag känner att jag lever, när jag får låtsas vara barn igen. När jag tänker på hur bekymmersfritt och härligt livet var då. Livet är härligt nu också, men oftast bara i korta ögonblick. Det är i filmens och teaterns underbara värld man kan slappna av och försöka hitta sig själv, hitta vem man vill vara. För efter 41 år vet jag fortfarande inte det. Jag vet nu, att jag skulle velat upptäcka skådespelandet mycket tidigare, för att det är det jag vill hålla på med. Även om det är fruktansvrt svårt att bli skådis när man sitter i rullstol, så är det det absolut bästa och roligaste jobb jag haft. 
Om nån lärare eller arbetsgivare skulle sett det här, skulle dom ha sagt: - Nu har du tappat tråden, det skulle ju handla om Astrid.
Och det är lite det som alltid varit min akilleshäl...jag har aldrig kunnat koncentrera mig på en sak i taget, utan svävar ut i andra tankar, gör andra saker. Det är också därför jag aldrig törs ta nåt jobb...livrädd för att jag måste koncentrera mig för lång tid i taget på samma sak. Jag älskar att få historier berättade för mig, antingen på film eller i bokform. Mer än att berätta själv. För då blir man underhållen, istället för att underhålla själv. "Har jag bestämt att mitt barn ska heta Ronja, så blir det en Ronja, oavsett kön". Det har jag också alltid sagt. Åh, vad jag längtar till den 10 då jag får se Ronja på en teaterscen. Jag kan vara stand-in, jag kan den ju utantill.
"Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man bara en liten lort"
 
Jag vill aldrig bliva stur.

Det kunde bli värre...

Just när jag tänkte med assistansen, nu kan det inte hända nåt mer...så säger en person till upp sig...Faaan! Jag hatar att vara ett skitjobb som man kommer till om man har tid!! Varför är alla andra jobb mycket intressantare än mig, Jag försöker verkligen göra kul saker så att assistenterna inte ska tröttna på att vara här, men det hjälper ju tydligen inte...det är fan inte mitt fel att jag inte får ta nåt jobb!! Och hur kul kommer det bli att fira nyår ensam då...tur att N. ska vara här. Ska se på junior-vm och "New year´s eve" med Zac Efron. Då har man iaf en snygging att se på,,,
Gott nytt år på er ♥

90-tals nostalgi

90-talsnostalgin flödar. Först
R.E.M:s "Drive" som jag fick i huvudet igår på hemvägen, och nu Wigfield med "Saturday night". Hmmm...jag gillar ju inte 90-talet..

Viva Hate

Gud så underbart! Ny ungdomserie om musik utpressning och desperat kärlek - med Stasse!!

God Jul

Finns det nåt finare sätt att börja en juaftonsmorgon?

Tusen gånger starkare

Börjar dan med denna underbara ungdomsfilm.
Skönt att vara hemma. Snö iskyla och julmys!!

äntligen

Äntligen vakna hemma på Nyåkern. Med världens bästa jullåt i hörlurarna!! Få se om det blir julbak idag..

on my way home

Försöker roa mig på väg hem.

Ta mig hem till Vansbro.

Äntligen dax att åka hem! Har sällan längtat hem såhär mycket. Det ska bli så sjukt skönt. Julmat, julmys, Alexmys, och helst lite kattmys också ♥♥♥
God Jul!

Jodå, så att...

Det här är bara så patetiskt. Assistenten som jag skrev om förra veckan är sjuk igen. Personen i fråga jobbade typ för tre veckor sen senast...undrar hur andra brukare gör som råkar ut för samma sak??? Den personen skulle med all sannolikhet blivit uppsagd för längesen...där får jag för att jag är så snäll och vill vara tillmötesgående....Det ska bli så jävla skönt när det här är över!!
NEEJ, det är fan inte lätt att vara beroende och leva med personlig assistans alla gånger.
Men imorgon ska jag hem till ett snötäckt Dalarna, och det ska bli så himla skööönt!!
God Jul på er!!

Luciashow och eftertanke

Försöker landa efter den värsta veckan på länge...och den bästa helgen i år. Efter två veckor med två själmordsförsök bland anhöriga till mina anställda och ett dödsfall, + en uppsägning från en anställd, är jag helt slut och orkade nästan inte gå på teatern i fredags. Men det var en himla tur att jag gjorde. Anastasios Soulis, jag älskar dig. Gud vilken positiv energi jag fick av teatern. För att inte tala om Luciashowen med min kusin igår! Det är verkligen som deras regissör Mo säger: Musik gör nåt med människor. Och herregud vad jag saknat Viveka och Anne!! Bästa ni!! Man blir så mycket friskare av musik och teater! Det är den bästa terapi som finns!!!

Stasse soulis

Åh vad underbart det var att få se honom agera live!! Bästa Stasse! Och Helena var också suverän, och hon från Lingon-filmen och ICA-reklamen!

herregud.

Nu skiter jag i vilka regler det finns om vad man får skriva eller inte. Naturligtvis kunde en viss person förstöra mitt nyår också. Det är helt jävla otroligt hur mycket en person kan få vara sjuk på ett år! Det har verkligen varit vartannat pass i ett och ett halvt år nu.. Ska bli så jävla skönt när det här är över....
Over and Out.
(Och jag som skulle skriva om hur kul det ska bli att se Stasse uppträda ikväll i V.D.)
P.S Vet inte ens om jag orkar åka dit D.S

Jul

 
Så fin
 
 
 

Patrick Duffy

Jag är inte klok...jag har sökt statistjobb i "Welcome to Sweden" med Patrick Duffy! Hur ska jag tordas det? Bobby Ewing liksom!! Ja, ja, får väl se om jag får det....

Baywatch - The hawaiian wedding! !

Yes!! Hann vakna precis till slutet på filmen..det var det jag tänkte att jag skulle hinna. Men jag hann inte se bästa Eddie. Billy Warlock alltså...bästa skådisen på den här planeten !!  Och tänk att jag fick träffa honom till
 
slut - Mitch Buchannon!!

Dallas

 
Tänk om man kunnat gjort såhär i sin dagbok för 25 år sen när det verkligen begav sig..när hela släkten samlades pä tisdagskvällana och det var lika heligt som Kalle Anka på julafton.

Wow

Första minusgraderna. Ligger och tittar på "Räkna med bråk". Visste inte att det var så den hette, serien med killen med dom stora glasögonen! TV4 Komedi ochTV4 Guld är det bästa som hänt tv-världen på länge. Få se om det blir julskyltning för mig senare idag.

julkalendern

Myys

julkalendern snart...

Börjat min dag med Carrie medans jag väntar på julkalendern...man tror inte det är sant...tre sjuka samtidigt och min familj åker snart till Thailand..om jag ändå kunnat följa med dom och slippa det här...Kände mig lika ensam igår som Kevin i "Ensam hemma -Lost in New York". Om jag ändå varit lost in New York nu med allt julpynt.
RSS 2.0