Pinsamt!

Nu har jag sett den sämsta landskampen i mitt liv i alla fall! Det var värre än Vitrysslands-matchen! Trodde aldrig jag skulle behöva uppleva en förlust mot Norge i mitt liv!!! Men grattis då, världens bästa Espen Knutsen, du är säkert glad nu! Känner för att supa ner mig och sen sova, så så får det bli!

Loppis och VM!

Idag har min dag spenderats på två loppisar. Först i Enskede Skola, och sen på bakluckeloppis i Botkyrka. Hittade 3 underbara filmer, b.la. "Flickan som lekte med elden", "Tatuerad Torso", och "Erin Brockovich". Fanns hur mycket bra som helst. Det är ju sista april ikväll, och egentligen vill jag ut och festa. Först blev jag bjuden på middag men blev för lat, och sen är det ju Sve-Norge i hockey-vm ikväll också. Så det får bli en hemmakväll med kanske lite vin, ahlgrens lakrits-bilar, och massor av tv.

Ha en härlig sista april!

Underbar shoppingdag!

Har haft en helt underbar dag och shoppat en hel massa! Älskar när jag hittar en massa bra saker på en gång vilket inte händer så ofta när det gäller mig. Eller...joo, jag hittar saker, men oftast passar det ju inte till mig! Först köpte jag roliga bakformar till kakor i Skärholmen, sen var det ju rea på Ringen, så då köpte jag "Vårlik" av Mons Kallentoft som jag suktat efter så länge. Sen köpte jag ett rödblommigt linne på Lindex som var skitsnyggt! Hoppas det passar? Får som alltíd ta hem saker och prova hemma.

ÅÅh, jag är såå nöjd med min dag!


PUSS!

Ringen!

Idag blir det först Skärholmen för lite nödvändigheter, och då tycker jag alltid att Skäris står sig bäst i konkurrensen. Sen har Ringen nåt jippo ikväll och öppet till 21, och då måste man ju passa på när det är närmaste köpcentrumet! Så småningom hoppas jag kunna göra ett premiärbesök på Snaps utis oxå! Det är det somrigaste som finns i Sthlm!

<3

http://www.youtube.com/watch?v=7x8wPt8xarE

Bara för att jag kände för att lyssna på världens bästa sång...

Förortsungar

Tjaba! Idag har jag varit i skolan och sett på världens bästa film med mina klasskompisar! "Förortsungar". Jag tröttnar aldrig på den, den är så rolig, så sorglig och helt underbar! Tänk om fler människor kunde vara som Gustaf Skarsgårds rollfigur Johan i filmen, då skulle världen vara en lite bättre plats att leva i.

Fortsätter min presentation av skor som jag skulle kunna dö för att få ha på mina fötter:
SÅ jävla läckra, eller hur??!!! Operation övertalning av syrran nästa...vad gör man inte för att åtminstone kunna få se på sina favoritskor?!!

Underbara Äppelbo!

Det här artar sig till att bli en skoblogg snart, men jag kan bara inte låta bli! Kolla här vilka snygga:
Dom fanns t.om i min sorlek...men det hjälper ju inte mina fötter....Älskar Brandos skor!

Vilken fantastisk helg det här har varit annars! Fick t.om. avnjuta känslan av att sitta och titta och lyssna på när hästar äter hö, det är det härligaste ljud som finns! Och så fick jag träffa 4 av mina kusinbarn, och pussa på dom lite! Sen fick jag äntligen göra ett premiär-besök på Äppelbos nya affär och värdshus, ååh vad stort och fint det var! Vill nästan flytta hem, bums!
 Svenne Rubins-konserten var helt underbar, som alltid! Kul att träffa dom igen. Bilder kommer nog senare. Vilken sommar vi har, i april, liksom! Skål!

Svenne Rubins!

ÅÅÅH, snart är det äntligen dax att åka HEEEM!!! Gud, vad jag längtar! Hem och se på älskade, underbara, gamla Svenne Rubins! Tänk att det har gått 30 år! 30 år sen dom släppte "Salt och Peppar", nästan 30 år sen jag såg dom spela för första gången, antagligen nånstans i Vansbro. Det har gått många år sen dess, det har blivit många tokiga konserter med dom under åren. Den roligaste måste nog ändå varit den på Engelen. Tur att vi fanns som hittade sladden till micken, eller hur, Sven?
Och sen måste jag ju göra ett premiärbesök på Värdshuset och affären också! Kan det inte bara bli imorrn NU på en gång!

Loppis är kul!

Får lov att skriva igen idag, för det jag skrev om senast var ju faktiskt i förrgår! Skulle åka på Myrorna i Hjorthagen för att A. sa att det var bra och att vi varit där förut vilket inte jag kom ihåg. Hittade tre böcker till och en film! Jag är inte klok, jag vet. Har köpt 5 på en vecka nu...men man får när det är second hand. I alla fall så krånglade hissen under hela tiden vi var där, och när vi skulle hem hade den stannat helt. Kul. Not. Butiksägaren sa att det kunde ta två-tre timmar att få dit en reparatör. Varför ska sånt här alltid hända mig?

Tog helt fräckt upp en av böckerna jag skulle köpa och började läsa, eftersom jag ändå inte kunde gå och betala den. Men precis då kommer en annan som arbetar där och säger att hissen funkar igen. Kom hem en timme senare än beräknat, så vi bestämde oss för att lyxa till det med lunch från Ellies kök o bar, skitgott var det. Sen gick vi till Sickla köpcentrum och köpte varsin skitgod smoothie som A. fått rabatt på. Och eftersom skolen skinit hela dan också så blev slutet gott, allting gott.

Nu sitter jag och gottar i mig flera avsnitt av gamla härliga "Huset Fullt" på datorn!




Kan man vara sötare än systrarna Olsèn?

Scream!!!

I förrgår var jag och J och L på Heron City för att se "Scream 4". Jag tyckte den var precis lika läskig som vanligt men jag tror inte dom andra tyckte den var lika bra. Det e klart, lite upprepning var det väl, mem är det inte det som är meningen? Den var faktiskt komisk oxå, så gå och se den....




Så hör upp med vem som är på andra sidan luren när du svarar nästa gång...mooohaahaaa!

Härliga sol!

Den här dan har nästan uteslutande spenderats utomhus. Det började med att jag fick lov att lämna lägenheten tidigare än beräknat - för att äta frukost på McDonalds! Inte så illa start på söndagen faktiskt...
Sen blev det nån timme på Loppisen på Hötorget, där jag införskaffade 3 böcker (två Unni Lindell och en Anna Jansson) och första säsongen av Svenska Hjärtan, alltid kul att pröva på en "ny" gammal serie.
Väl hemma igen blev det ytterligare nån timme på balkongen, så nu känner jag mig rätt stekt.
PUSS

SM-GULD!!!!

Å så blev det verklighet igen,det som jag väntat så länge på! Färjestad vann SM-guld igår och ingen kan vara lyckligare än jag! Skulle göra vad som helst för att få stå där på torget kl. 18 med alla andra glada fans, men nu
är det som det är. Här är en bild på min guldhjälte och hans bästis från igår!

 
Och här kommer en bild från då det begav sig 2009!
Hoppas solen skiner på dom ikväll! Stort Grattis Dick o company!

Guldvittring!

Igår var det 10 år sen. Hur kan det redan vara 10 år sen? Solen sken, det var långfredag, och vi sjöng med för full hals till Vengaboys gamla slagdänga "Boom, Boom, Boom, Boom". Det var en fantastisk dag och kväll som slutade på bästa sätt. Och ikväll är det dags igen, fast helt annorlunda. Skulle kunna ge 1 miljard för att få vara 

 

på plats i Löfbergs Lila ikväll, men jag får nöja mig med tv:n.

Museum, Pizza och SM-final!

Hej! Har varit på museum med klassen idag, Nordiska. Det var en utställning om sopor, men den var skittråkig. Sen fanns det en utställning om dockskåp som var jättefin, och hur man har dukat till fest i Sverige under årens lopp. Sist var vi på en modeutställning, den var kul. Det är väl ungefär vad jag hunnit med idag...nej, just det, såg en skräckfilm på förmiddagen, "Orphun". Jesus, blev mörkrädd mitt på blanka dan.

Nu har jag kommit hem och laddat upp med pizza, lagom till den 4:e sm-finalen! FBK Rules!

Vårkänslor!

Vilken fantastisk dag jag har haft! Hade sån tur att jag fick låna en efterlängtad bok på 1-veckas lån på biblioteket! "Djurvänner" av Anton Marklund. Den handlar om en kille med autism och hans familj, och om hur fruktansvärt fel det kan bli när samhället inte tar sitt ansvar. Jag satt ute i solen och läste i nån timme, och hör och häpna, jag har redan läst ut den!
Nu väntar jag på min gäst som snart ska komma och sova här i veckan, det ska bli såå kul!

Falcon Crest

GOOOD MOORGON!! Tycker faktiskt inte alls det är hemskt att det är måndag, tvärtom! Fast det är klart, då har jag inget tråkigt jobb att masa mig upp till heller, utan är helt ledig och fri, och kan göra PRECIS vad jag vill hela dan!
Igår kom A och S hit och hälsade på, och vi gick ut på en lång skön promenad längs vattnet. Det var såå fiint med alla änder, isen som spruckit upp och smälter, och alla fina båtar som låg överallt. Synd nog tog jag inga bilder. Jag ÄLSKAR våren!
Tror jag ska börja dan med lite härlig 80-talsnostalgi, Kanal 9 och Falcon Crest och Cosby!




Gamla goda Cosby!

Tjingeling!

Sola skiner i Karlstad!

Jo, det var faktiskt sant idag! Nyss hemkommen från ytterligare en helt fantastisk dag/kväll i Värmlandsmetropolen! Varför bor jag inte i Karlstad för? Jag trivs ju så himla bra där. Fast det hade kunnat bli en inte alls så kul dag. Det började med att jag inte tog mig ut ur bussen när jag kom fram! Eeh...ok. Permobilen bara tvärvägrade flytta sig nånstans, och det lyste en röd prick i Permobildäcket på displayen. Jag fick panik och försökte ringa permobil- service när jag kom på att det var lördag och stängt. Bravo. Då visade det sig att chauffören hade råkat slå på en broms på däcken som jag aldrig nånsin hört talas om att jag ens har.

Efter denna lilla incident tog vi oss in i arenan och fick pengar tillbaka på biljetten som jag råkat betala för mycket i Stockholm.

Väl på plats var matchen helt underbar, och efteråt träffade jag ett par spelare och min kompis och hans familj från Örebro.

Two done, two to go!

Vårstämning i stan!

Goddag! Jag vaknade rätt abrubt idag efter att ha sovit väldans skönt i natt. Idag blir det lite fix och trix inför resan till Karlstad imorrn. Jo för nu är det ÄNTLIGEN dags igen! Två-tre veckor är alldeles för länge emellan såhär i slutspelstider! Ska köpa snacks till resan imorrn, och då måste dom ta och vinna, tycker jag faktiskt! Spelade till 23 nånting igår, så därför är jag rätt mör idag. Jag hann tydligen missa att brandlarmet utlösts - en gång till detta i slutspel.

Jaha, vad ska man äta idag då, tro. Är så trött på att hitta på maträtter! Nånting blir det väl. Så med världens bästa sommarlåt i datorn ska jag ta och sätta fart här...

"Solen klättrar ner från skyn, och bilarna kör i karavan...."

Första gången

Lyssna här vad jag hittade på YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=FUAUs_9Qd7k

Jag har inte hört den spelas på flera år och det är iaf 7 år sen jag hörde den live. Underbara Midsommardags-kvällar på Storänget i Nås, underbara Snowstorm!


Blev förövrigt uppringd av Stenmarck Casting nyss, dom ville ha med mig i en reklam för leasing-telefoner, men som vanligt hade dom inte läst det finstilta där det står att jag sitter i rullstol. Jäla skiit fan! Andra gången på en månad det händer, att jag blir erbjuden en reklamfilmsinspelning som jag måste tacka nej till! BUU!!
 När jag sen kom hem ifrån Ringen där jag var när dom ringde, hittade jag en annons på filmcafe där dom sökte nån som kunde hoppa i vattnet med hjälp av en rullstol! OBS! Rullstolen skall inte ner i vattnet, stod det. Ha, ha, roligast idag! Undrar hur dom hade tänkt att det skulle gå till...kunde i varje fall inte söka då jag inte betalat medlemsavgift på Filmcafe´.

Nu ska jag lyssna, njuta, och låtsas att jag är i Nås...

Hallå, solen var e du?

Det är 10 grader varmt idag och det borde vara underbart! Men det regnar! Hallå solen, var är du? Antar att jag mår som jag förtjänar idag oxå. Fan, varför är livet så komplicerat för? Här kommer iaf en av världens bästa ballader. Den påminner mig om en sommar för länge, länge sen:

http://www.youtube.com/watch?v=-ebtjgK8NNU

Varför kan man inte bara få bli 12 igen?

Hm

Hej. Ofta man skriver för att man är så fruktansvärt uttråkad, men nu gör jag det. Jag borde vara glad. Har sett på en skitbra tv-serie halva dan, gått och handlat tre ggr för att jag inte haft nåt bättre för mig, köpte ytterligare en trisslott som jag naturligtvis inte vann nåt på osv. i all oändlighet.

Önskar jag kunde va en sån som skrev om hur fruktansvärt stressigt det varit på jobbet idag, att jag inte hunnit med hälften av allt det jag velat, men våra liv är ju aldrig så. Eller iaf inte med dom sakerna som innehåll. Så vad har jag gjort: Pratat med en doktor två gånger, ansökt till tre olika kurser på Lärvux (fast jag bara är berättigad till två av dom), och som alltid, sett på tv.

Önskar jag hade bättre betyg så jag kunde söka in på nån annan utbildning än dom på Lärvux. Jag är ju faktiskt inte utvecklingsstörd. Nä nu fick jag sällis!

So Long!!

Ikväll smäller det!

Jag älskar det här. Jag älskar den här tiden på året.  SM-finalerna i hockey. Jag älskar att sätta mig på mornarna och läsa alla krönikor av Johan Esk, Lasse Anrell och allt vad dom heter. Om hur alla spelare samlar slutspelsskägg, trashtalkar, och är mer eller mindre tandlösa. För det är som Expressens krönikör skriver: Det är dom som inte gnäller utan bara går in och kör som kommer längst. Dom som inte viker för ett brutet näsben (Nichlas Falk  för ganska exakt 10 år sen nu) eller brutna fingrar (Dick Axelsson 2009). Dom hårda, skitiga och fula.

Och det är därför jag tänker följa det här slutspelet tills det är över. För det finns inget häftigare, oavsett vilka som spelar. Och även om jag skulle kunnat offra min högerhand för att spela den här finalen med Djurgården, är det nog bara att inse fakta. Det är lagen med de största plånböckerna som kommer längst. Det är bara är så. Så hur mycket resten av hockey-Sverige än kommer att hata det, så kommer Färjestad att stå där som svenska mästare om halvannan vecka, och jag kommer va såå glad för då kommer iaf en i min fina trio vinna guld!

Myshelg trots regnväder!

Hej Hopp! Den här helgen har varit riktigt mysig trots dimma och regnväder.
Åkte till stan för lite shopping. Det blev b.la. en ljudbok på loppisen  på hötorget, "Drömmar ur snö" av Anna Jansson.

Provade även en massa smink på PUB, me like!
Köpte den här på Indiska för att försöka få hem lite vårkänsla:



Fin va?

Men egentligen har jag ett hål i mitt hjärta. Mina värsta farhågor blev just besannade.


Nåja, jag sätter in en bild till och låtsas att det är sommar:



Saknar dig redan!

VHS-Orgie!

Hej alla glada! Igår hade jag en orgie i att titta på gamla vhs-videos! Oerhört tacksam att jag fortfarande har en fungerande video hemma så att jag kan se på alla gamla underbara såpor från 90-talet! (Läs: Vita lögner, Nya Tider, OP:7, Skilda Världar etc....) Och allra roligast är förståss att se syrrans framfart på framför allt Nya Tider.

ÅH; vad jag saknar den gamla goda tiden i Hägernäs! Vill oxå vara statist igen! Det är det absolut roligaste jag gjort!!
RSS 2.0