Advent!

Hej alla glada! Hoppas ni har haft en lika mysig första advent som mig. Jag har städat, fixat, fejat och tagit fram varenda tomte i hela huset, så nu är det sååå himla mysigt hemma hos mig! Naturligtvis ackompanjerat av min Äppelbo-jul-skiva!
Här kommer lite bilder på mitt julpynt:



Myyysiigt va?

Utgångspunkten!

Åh, vilken rolig dag jag har haft! Var på en typ av daglig verksamhet som faktiskt (för en gångs skull) är för oss LSS-treor. För er som inte vet vad det betyder så står det för Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Siffran står för vilken typ av handikapp man har. Min grupp med födelsehandikapp har ingen rätt till daglig verksamhet. Och vi kan ofta inte heller ta ett ordinarie jobb. Därför blev jag väldigt glad då jag hittade denna verksamhet idag, som jag dessutom hade hört skulle vara nerlagd, på grund av ekonomin såklart, som det alltid är.

Men så var inte fallet, och efter att i tre års tid ha fått höra, du passar inte in här, du tillhör inte rätt LSS-grupp, det är för dyrt osv. i all oändlighet, var det rena himmelriket att få höra att jag faktiskt får vara någonstans, att jag får tillhöra något igen. Att denna verksamhet faktiskt är skapad för oss "bortglömda" treor. Det är verkligen inte kul att bli stämplad som en siffra hos kommuner och landsting, så detta lät för bra för att vara sant.

Men det var sant, och det bästa av allt, var att min gamla granne från gruppboendet i Sollentuna också går där! Och dom har en musikgrupp! Som jag får vara med i!

Åh, vad jag är glad idag!

Snön ligger vit på taken...

Snart i alla fall! Nu går julmusiken för fullt här hemma och det är såååå mysigt. Och idag har det snöat massor, så mycket att jag valde att stanna hemma från skolan, trots att vi skulle gå på riksidrottsmuseet, men det har ju sina orsaker...Men imorrn ska jag på Utgångspunkten för första gången, hoppas det är kul! Hockeyn var då inget rolig ikväll....nej, nu är det bedtime. Ska bara lyssna lite mer på min Absolute Christmas-cd först!
God Natt

Spöregn!

Hej alla! Hoppas att ni alla har det bra i detta jättemysiga väder! (Not) Vad arg jag blir när folk inte kan hålla sig ifrån saker som inte tillhör dom! Idag har jag suttit och fixat med bilder hela förmiddagen. Kul att äntligen ha lärt sig! Och nu sitter jag och kollar på "Varuhuset" och lyssnar på spöregnet..Ikväll tänkte jag se en riktig skräckfilm: Paranormal Activity! Scary! Få se om jag vågar sova inatt...
Här får ni en bild från gårdagens autografskrivning på Hovet:





Tack för igår, Sillen!

Gran canaria!

Vilken helg det här blev! Intensiv och rolig. Mamma o dom kom ju hit, och på fredagen var det byte av Permobilmotor som gällde, så då gjorde jag inte mycket. På Lördagen skulle vi med mamma ut och köpa jacka. Det slutade med att jag kom hem med världens snyggaste grå jeansthigthts istället. Jag var den enda som handlade. Igår gjorde vi ett nytt försök på Dea och då blev det jack-köp för henne, och så firade vi förstås Fars Dag!
Och det bästa av allt: Jag bokade en resa till Gran Canaria 29 jan-2 feb! Wii!! Äntligen ska jag få komma utomlands igen! Det är tre år sen sist.  Idag har vi städat och rensat ut en hel del gamla saker...
Nu kan det väl få bli torsdag...
Puss












Vilken dag!

Gud vilken dag! Först gick jag upp 7:30 för att hinna till sjukgympan, då hade hon dubbelbokat sig så jag fick gå hem. Sen skulle vi ju åka och äta på Jimmys Steakhouse...då hittade vi det inte. Jag trodde naturligtvis att jag fått fel adress, så jag bad chauffören köra till skolan för att jag visste att resturangen syntes därifrån. Då hade dom lagt ner den! Det låg en annan där! Typiskt.. Jag gick dit och ringde hon Anette, som inte svarade. Så småningom kom hon och då visade det sig att jag inte ens kommer in på det ställe som var meningen, så då fick vi ta ett sushi-ställe mitt emot. Som om det inte var nog med strul denna dag, så missade vi färdtjänsten hem oxå! Så efter många om och men kom jag hem och kunde ha sjukgympa 16:45 istället.

Så nu tänker jag tagga ner med en bra låt:

http://www.youtube.com/watch?v=TIR9lJclm2I&NR=1&feature=fvwp

"We´re smiling but we´re close to tears"

Vilket dygn!

Gud vilket dygn detta blev! Hade redan lagt mig igår kväll när det kommer en skräll ifrån köket som ett pistolskott!  Jag skriker på min assistent, hon skriker på mig. - Vad händer? Då hade lampskärmen ramlat ner av sig själv, spruckit i tusen bitar och slagit sönder sockerskålen på köksbordet! Herregud!! Och glödlampan lyste fortfarande. Min fina sockerskål från Flora-servisen som jag vann när jag o mormor skrev en dikt. Inte nog med dom spökerierna, imorse gick strömmen på hela söder så det blev kolsvart när jag skulle gå upp.
Och sen idag när vi skulle åka till teatern, kom snöstormen.Vi fick GÅ i full snöstorm runt teatern för att komma till en ingång på baksidan. Men teatern var jättebra, handlade om en funktionshindrad (titta, alla ni som märker ord, jag använder senaste uttrycket för handikappad) kvinna och hennes assistent, deras kamp för att få till en resa till Tibet, och allas vår vardagskamp med myndigheternas ständiga nej.

Nu ska jag bara ha en lugn, skön kväll med min tekopp.

PICS FRÅN UNITED



Och då så klart börjar vi med en bild på dom som gjorde den här kvällen magisk: United!
Gör gärna om det igen!

More pics från United!



Min gamla idol Plåtis från Keen Hue dök också upp! Snälla, ni kan väl oxå ha ett reunion-party, Keen Hue? Jag vet vem som skulle stå först i kön! "Take it or leave it, please let me know, why don´t you stand by my side"? Ibland undrar jag om jag är den enda i världen som kommer ihåg den...Världens bästa hårdrocksballad blev ju tyvärr aldrig utgiven på skiva, men jag är glad så länge det går att tejpa ihop gamla kasettband=)

Pics från United!



Jag och Dan Ilbäcks på United!

Snart är det 1:a advent

Och bara därför, för att jag längtar så mycket efter julmust, julmat och doftande julgran, kommer här en av världens vackraste jullåtar:

http://www.youtube.com/watch?v=WUCbZhIfQbA

Den är sååå vacker!!

Hockeyträning!

Hej. Idag var det äntligen dax att få gå på den såå efterlängtade hockeyträningen! Ååh, vad kul det var! Ta autografer och kort och så...

Men egentligen är den här dagen en av dom sorgligaste på länge. Min assistent jobbade just sitt sista pass idag, Buu! Man känner sig så maktlös... FAAN att pengar ska betyda allt!

Ja, ja, nu är det iaf. helg med allt vad det innebär, sköönt. Nu blir det dagboken!

Det blir aldrig som man tänkt sig

Jag som skulle ha 4 så mysiga dagar. Det blir verkligen aldrig som man tänkt sig. Vad gör jag för fel? Jag känner mig som nåt katten släpat in. Det är fjärde gången i år som jag tvingas byta assistent. Nu ska jag sätta mig och sluka Wallander-boken, det är jag verkligen värd!
Kram

Suck

Återigen har jag blivit tvingad att foga mig för alla andras vilja. Nu är det bestämt att jag ska få den där jäkla takliften monterad så jag kan stå. Så jag hoppas alla blir nöjda nu, efter 10 års tjat. Fy så jävla  fult och muppigt. Det var den pojkvännen det. Suck.
Nu ska jag sluta klaga och berätta om vilken mysig dag det här var innan arbetsterapeuten kom och förstörde den. Det har spöregnat hela dan och jag har suttit inne och sett på när dom sista löven fallit av trädet här utanför. Druckit te och läst underbara Wallander-deckaren. Den nyaste. Så himla spännande. Och sen fick jag se en skymt av världens bästa på hockeyn igår oxå. Plus att vi vann över SSK. Och på fredag är det äntligen öppen träning! OCH, det bästa av allt! Fr.om idag är jag ledig 4 dagar i sträck! När hände det senast? Inte ett endaste möte el. utprovning i sikte! Puss på er och glöm inte att titta på när löven faller.

http://www.youtube.com/watch?v=AZhQABM0ZjE

Vansbro!

Heej! Har haft en helt fantastisk helg i Äppelbo och Vansbro! Först hem och se på Idol där en favorit återigen fick lov att lämna, sen dan efter var det äntligen dax för nostalgi i stora mått: United! ÅÅH, der var sååå roligt att träffa en massa gamla vänner, äta massa god mat och få lite för mycket innanför västen, precis som det ska vara! Jag sjöng mig hes och tog en massa kort, hoppas få upp några här så småningom. Önskar bara att Keen Hue kunde göra likadant, ingen skulle bli gladare än jag!
Dagen efter tog vi en lång promenad med min fina moster, och sen kollade jag in vårat gamla hus som nya ägaren målat om grönt med röda fönsterluckor. Så efter bara tre timmars sömn på lördagsnatten var man ganska mör i bussen på väg hem igår.
Tack o bock än en gång alla fina vänner och United för den bästa kvällen på länge!
RSS 2.0